0

Салата од 4 семиња: лен, сончоглед, семка, сусам

Кој вели дека за да се храните здраво ви треба многу време? Еве рецепт за една салата која се подготвува за 7 минути, а е навистина вкусна. Потребни ви се 100г мелена мешавина од 4 семиња: лен, [...]

0

Се за маслата, одберете масло според вашите потреби!

Сите ние користиме некаков вид на масла. Освен прекрасните вкусови кои ни ги нудат различните видови на масла, маслата ни нудат и здраствени придобивки. Еве една статија која ќе ви помогне да [...]

Здравствени придобивки од леќа

Леќата е главно јадење во многу азиски кујни. Од неа се прават здрави оброци, како салати, каши, супи. Овие мали мешункисе вистински здрав удар . Да ги погледнеме здравствените придобивки од [...]

Диетални храни за поефикасно слабеење!

Храната има голем удел во спречувањето хроничните заболувања, го подобруваат видот, зголемувањето на нашата способност – концентрација и влијаат врз нашето расположение. Покрај претходно [...]