0

Салата од 4 семиња: лен, сончоглед, семка, сусам

Кој вели дека за да се храните здраво ви треба многу време? Еве рецепт за една салата која се подготвува за 7 минути, а е навистина вкусна. Потребни ви се 100г мелена мешавина од 4 семиња: лен, [...]

0

 Реиши печурки – лек на кралeвите, крал на лековите

Реиши-печурките ѝ се познати на медицината повеќе од 4.000 години. Со право го добиле називот „лек на кралевите“. Поради тоа што тешко се наоѓа во природата, била резервирана за азиските кралски [...]

0

Се за маслата, одберете масло според вашите потреби!

Сите ние користиме некаков вид на масла. Освен прекрасните вкусови кои ни ги нудат различните видови на масла, маслата ни нудат и здраствени придобивки. Еве една статија која ќе ви помогне да [...]

10 бенефити кои ќе ве натераат да пиете гроздов сок

Дали вие конзумирате гроздов сок и дали знаете што всушност придобивате од овој вкусен џус? Еве 10 причини зошто сите ние треба да го конзумираме овој сок: 1) Го одржува нивото на холестерол Дали [...]