0

Салата од 4 семиња: лен, сончоглед, семка, сусам

Кој вели дека за да се храните здраво ви треба многу време? Еве рецепт за една салата која се подготвува за 7 минути, а е навистина вкусна. Потребни ви се 100г мелена мешавина од 4 семиња: лен, [...]

0

Пастели – здрав рецепт кој се споменува во хомеровата „Илијада”

Еден здрав рецепт – вистинска енергетска бомба. Се споменува и во Илијада како храна која Хелените ја јаделе пред битка за да имаат сила. Потребни ви се 300 грама мелен сусам* 300 грама мед [...]