Комбуха

Комбухата е здрав напиток кој се прави од јапонска чајна габа – комбуха. Ја нарекуваат и чај на бессмртноста. Се претпоставува дека оригинално комбухата потекнува од Далечниот Исток, најверојатно [...]

Хлорела

Хлорела е вид на едноклеточна зелена алга. Таа е главна состојка на фитопланктонот, кој претставува многу мали слободно лебдечки водни растенија пронајдени во планктонот. Хлорелата е популарен [...]

Сурутка

Нема утка со сурутка. Дојдете и проверете каква козја и кравја, 80% и 20% сурутка нудиме. Сурутката е многу корисна за човековиот организам, затоа што содржи многу корисни минерали, како што се: [...]

Корнфлекс и мусли

Мусли и корнфлекс Барате вистински здрав избор за појадок, ужинка или вечера? Муслите или корнфлексот во комбинација со млеко или јогурт се полн погодок! Зошто препорачуваме мусли за појадок? [...]

Суперхрана: спирулина, пченична и јачменова трева, мака

Што ако само со една лажичка на ден може да ја зголемите одбрамбеноста на организмот? Спирулина – суперприроден извор на протени и антиоксиданси Одлична е за закрепнување после боледување [...]

Јаткасти плодови: лешници, бадеми, ореви, макадамија, гоџи…

Барате „тазе” јаткасти плодови? Имаме одговор. Изберете ја вашата омилена комбинација на здрави грцки. Лешници (печени и непечени) – за здравје на мозокот, циркулација, убава кожа и коса [...]