Комбуха

Комбухата е здрав напиток кој се прави од јапонска чајна габа – комбуха. Ја нарекуваат и чај на бессмртноста. Се претпоставува дека оригинално комбухата потекнува од Далечниот Исток, најверојатно [...]

Тофу

Сојата е добар извор на протеини. Таа обезбедува големи количини на висококвалитетни растителни протеини. Во продавниците за здрава храна може да се набави тофу, соино млеко, колачи од соја, [...]

Хлорела

Хлорела е вид на едноклеточна зелена алга. Таа е главна состојка на фитопланктонот, кој претставува многу мали слободно лебдечки водни растенија пронајдени во планктонот. Хлорелата е популарен [...]

Суперхрана: спирулина, пченична и јачменова трева, мака

Што ако само со една лажичка на ден може да ја зголемите одбрамбеноста на организмот? Спирулина – суперприроден извор на протени и антиоксиданси Одлична е за закрепнување после боледување [...]