Комбуха

Комбухата е здрав напиток кој се прави од јапонска чајна габа – комбуха. Ја нарекуваат и чај на бессмртноста. Се претпоставува дека оригинално комбухата потекнува од Далечниот Исток, најверојатно [...]

Шафран

Шафранот е зачин кој долго време се користи во источната кујна, а исто така и во медицината. Достапен е во неговата природна форма на зачин, но и исто така и како додаток во исхраната. Како и [...]

Бадеми

Јадењето на бадеми помага во борбата со вишокот на тежина, бидејќи тие го намалуваат апетитот во текот на денот, според скорешни истражувања.   Бадемите се навистина здрави бидејки тие имаат [...]

Сурутка

Нема утка со сурутка. Дојдете и проверете каква козја и кравја, 80% и 20% сурутка нудиме. Сурутката е многу корисна за човековиот организам, затоа што содржи многу корисни минерали, како што се: [...]

Корнфлекс и мусли

Мусли и корнфлекс Барате вистински здрав избор за појадок, ужинка или вечера? Муслите или корнфлексот во комбинација со млеко или јогурт се полн погодок! Зошто препорачуваме мусли за појадок? [...]

Јаткасти плодови: лешници, бадеми, ореви, макадамија, гоџи…

Барате „тазе” јаткасти плодови? Имаме одговор. Изберете ја вашата омилена комбинација на здрави грцки. Лешници (печени и непечени) – за здравје на мозокот, циркулација, убава кожа и коса [...]