Комбуха

Комбухата е здрав напиток кој се прави од јапонска чајна габа – комбуха. Ја нарекуваат и чај на бессмртноста. Се претпоставува дека оригинално комбухата потекнува од Далечниот Исток, најверојатно [...]

Тофу

Сојата е добар извор на протеини. Таа обезбедува големи количини на висококвалитетни растителни протеини. Во продавниците за здрава храна може да се набави тофу, соино млеко, колачи од соја, [...]

Шафран

Шафранот е зачин кој долго време се користи во источната кујна, а исто така и во медицината. Достапен е во неговата природна форма на зачин, но и исто така и како додаток во исхраната. Како и [...]

Хлорела

Хлорела е вид на едноклеточна зелена алга. Таа е главна состојка на фитопланктонот, кој претставува многу мали слободно лебдечки водни растенија пронајдени во планктонот. Хлорелата е популарен [...]

Какао

Бројни студии ги величат придобивките од какаото и потврдуваат дека тоа помага при: ослободување од емотивниот стрес; намалување на менталниот замор; подобрување на менталниот фокус; намалување [...]

Гомасио

Овој оригинално макробиотски зачин, наменет е за намалено внесување на натриумот што го содржи солта, со истовремен внес на калциумот, магнезиумот, железото, протеините и целулозните влакна што [...]